Nordens Ark

I tisdags var vi på Nordens Ark tillsammans med 4A, och vi hade det så bra!

Vi började dagen med att titta på hur de olika rovdjurens matsedel ser ut på en vecka. Det var allt ifrån marsvin till isglass (möss infrysta i ett isblock) och kanel som användes till att skapa doftspår.

Under tiden vi lärde oss om vad tigrarna och de andra rovdjuren äter så kom det in en tiger som ville kolla vad vi gjorde där inne!

Hon hette Jana och var yngst av tigrarna på Nordens Ark.

När vi var färdiga var det dags att gå bort till nästa rovdjur, manvargarna. Med oss hade vi en skål med döda kycklingar som de skulle få att äta. 

När manvargarna hade fått sitt var det dags att mata tigrarna.

Det var väldigt häftigt att få vara så nära dessa stora djur! När tigrarna fått sin mat var det vår tur att äta, vi bjöds på grillad korv med bröd. Vissa passade på att värma sig kring elden under tiden maten grillades.

Efter lunchen var det dags att gå över till lantgården och träffa djuren som levde där. Först fick vi gå runt lite fritt och hälsa på djuren. Sedan var det dags att få mata några utav djuren. Korna och grisarna fick frukt, och hönorna fick maskar.

Dagen avslutades med att vi bjöds på glass och därefter var det dags att sätta oss på bussen hem efter en riktigt rolig dag tillsammans!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *